Наемайки автомобил под наем, трябва да знаете, че голяма част от компаниите, които предлагат такива услуги, имат една почти задължителна допълнителна такса, която се начислява към първоначално примамливата оферта за отдаване на “rent a car”.
Това е така наречената "Застраховка пълно покритие", която често може да бъде разделена на две отделни услуги, които компаниите за автомобили под наем предлагат на клиентите си. Това са "Застраховка щета" и "Застраховка кражба". Те се сключват с цел да освободят клиента от отговорност, в случай на настъпване на едно от двете застрахователни събития.
Като не си мислете, че тези допълнителни застраховки са въпрос на стотинки, дори напротив. Те са пропорционални на сумата за отдаване на автомобила под наем и при различните компании могат да достигнат почти половината от първоначално обявената цена.
Така например ако сте наели луксозния Ford Focus III Wagon от Rent a Car Sofia, който при наемане за седмица е с цена от €23 на ден, вие ще трябва да заплатите около €10 дневно за такава пълна застраховка. Но това ще се случи, само ако наемете автомобила от компания, която иска допълнително заплащане за застраховка кражба, щета или пълно покритие. В Rent a Car Sofia всичките тези застрахователни рискове са включени първоначално обявената цена на автомобила, която е от €23 на ден. Получавайки документите и ключовете от автомобила, вие получавате и пълно автокаско. Освен това, за да бъдете максимално спокойни по време на пътуването си с автомобила, вие получавате безплатно денонощна пътна помощ и техническа поддръжка, от които можете да се възползвате при възникнал проблем или застрахователно събитие.
Пакетът при отдаване на автомобил под наем в Rent a Car Sofia включва още застраховка “Гражданска отговорност”, винетен стикер за неограничено придвижване по републиканската пътна инфраструктура. Ние също така ви даваме възможността безплатно да впишете до двама допълнителни шофьори, които да управляват автомобила освен вас. Като в същото време не ви ограничаваме в изминатите километри, за да ви искаме допълнително заплащане, за изминато разстояние. Карате толкова, колкото пожелаете, а плащате толкова, колкото първоначално сме ви обявили. Тук можете да видите наличностите в автопарка ни към момента (виж ТУК), а в статията “Кой модел кола под наем е най-подходящ за целите ви”, можете да разберете кой от изброените автомобили ще отговаря най-точно на изискванията ви.
Всички автомобили, предлагани от Rent a Car Sofia са в безупречно техническо състояние и преминават обстойна техническа проверка, преди отдаването си под наем на всеки клиент. Въпреки това, автомобилът, като всяка друга техника може да получи някакъв проблем, но това не трябва да ви притеснява. Вашето единствено задължение е да ни информирате за появилата се повреда и в рамките на същия ден ще получите друг, заместващ автомобил.