Автомобилите в Китай с различна миризма

Автомобилният концерн Форд натоварва 18 изследователи от центъра си в Китай с нелеката задача да проучат и определят миризмата на всеки материал използван в купето на техните возила. Осемнадесетте „златни носове“ стигат до заключението, че китайците не харесват мириса на нов автомобил. Смятат, че излъчвания аромат на материалите представлява заплаха за здравето. Според експертите това е една от причините за спада на продажбите на нови автомобили на китайския пазар.

За да редуцират и компенсират отчетения спад от 7 % през изминалата година, екипът заравя нос във всеки един елемент включен в производствения цикъл и определя миризмите по скала от „недоловими“ през „търпими“ и стига до „нетърпими“. Ароматите получават имена като „горяща гума“, „развалено месо“ и „мръсни чорапи“. Неодобрените елементи не намират място във автомобилите на Форд.

Резултатите от изследването учудва не само производителите, но и много автофенове. От Форд разкриват, че данните сочат, че за китайците аромата в салона е от първостепенно значение. Той бие по точки механичната надеждност, дизайна и дори разхода на гориво. В отговор на проучването, освен че спират голям брой материали, колите предназначени за китайския пазар вече са снабдени със седалки от перфорирана материя и са „дишащи“.

В България Форд е предпочитана марка автомобили и често използвана от собствениците на рент а кар компании. Ние предлагаме на нашите клиенти три модела от американските возила - Ford Focus Automatic, Ford Focus Wagon и Ford C-Max.