Най-често допусканите грешки при вземане на коли под наем

Възползвали ли сте се от услугата Коли под наем в София? В случай, че все още не сте или се колебаете дали си заслужава - нека ви помогнем да разберете, как можете да останете максимално доволни от услугата в столицата. Това е възможно разбира се, само ако се постараете да избягвате следните най-често допускани грешки.

Когато сте млад шофьор, то със сигурност се изумявате от уменията, които придобивате чрез практика и управлението на даден автомобил. За да наемете кола под наем от нас обаче трябва да имате поне 2 години опит като шофьор. В тази връзка е и една от най-често допусканите грешки при наемането на возило под наем в столицата. Например опитен шофьор заема кола под наем и я отдава за временно ползване на някой по-неопитен водач на автомобил. Вследствие на това, ако нещо се случи с колата - отговорност носи единствено наемателя. Именно затова съветваме, когато взимате автомобил под наем в София, да не позволявате на някой, който не е оторизиран за тяхното управление, да ги използва.

Грешка номер две е да не прочетете какви са условията за ползване и по-точно какво се включва в цената на съответните коли под наем. И тъй като всяка фирма, отдаваща автомобили има различни условия - не разчитайте на това, че ако прочетете веднъж условия за ползване на една компания за коли под наем в София - то те важат за друга подобна фирма.

И грешка номер три е да мислите, че застраховката покрива всичко. Да, тя покрива сериозни щети и неуредици покрай автомобилът под наем, но все пак е добре да попитате на място и какво не се включва в нея. Например при нас застраховката не покрива: щети по ходовата част на автомобила, гумите, картера, шумозаглушителната уредба, освен причинените щети в следствие на ПТП; щети, настъпили по време на управление на наетия автомобил от клиента в нетрезво състояние или под влияние на наркотични или силно упойващи вещества; кражба, ако автомобилът бъде откраднат заедно с регистрационния талон и/или ключовете и други. Прегледайте по-подробно условията за ползване на коли под наем от съответния раздел в сайта ни.

И не забравяйте, че дори да сте запознати с условията за използване на колите под наем в София - най-важното остава да шофирате внимателно, с оглед на вашите живот и здраве!