Новия Dodge Demon ускорява по-бързо и от най–бързото Ferrari

Ако до скоро от 0 до 100 под 3 секунди ускоряваха само болидите от Формула 1, то вече автомобили с подобни характеристики се разхождат свободно по улиците.

Ферари представиха най-бързия си модел Gran Turismo 812 Superfast на автосалона в Женева през март 2017г. Снабден с 6.5-литров 12-цилиндров двигател с 800 к.с., той ускорява от 0 до 100 за 2,9 сек. Тежи 1525 кг което го прави със 110 по-лек от предшественика си Berlinetta F12tdf.

технически изправни автомобили под наем

В Отговор на изключителното изпълнение на Ferrari, Dodge представят новото си попълнение Demon на автосалона в Ню Йорк през април месец по късно. С което бележат абсолютен рекорд за най-бързо ускорение от 0 до 100 км/ч само за 2.3 секнди. Това прави Dodge Demon най-бързо ускоряващата серийна кола произвеждана някога. “Сатаната“ разполага с 6.2-литров V-образен 8 цилиндров двигател с мощност 850 к.с.

Подобен мотор е монтиран и в други марки автомобили, но този на „Дявола“ има различен механичен компресор, модифицирана изпускателна система и нов всмукателен тракт. За да постигнат заветното ускорение, се е наложило да олекотят колата максимално. Като ненужни тежести са определени седалките, аудиосистемата, парктроника и др. Използвани са кухи стабилизатори и по-малки спирачни дискове.

За ценителите на комфорта американските производители са склонни да върнат всички екстри по местата - 900 ватова аудиосистема Harman Kardon, подгряване и вентилация на седалките, както и всички други оценени като ненужни глезотии.