Няколко полезни съвета, ако возите кучето в колата

Спокойствието на кучето в колата по време на пътуване е важна част за благополучното пристигане. Често нашите любимци изпитват страх при транспортиране и това може да стане причина за неприятни инциденти на пътя. В стремежа си да успокоят четириногия си приятел стопаните го взимат на ръце, дори когато шофират. Това е предпоставка за ПТП.Как да пътува кучето в автомобила

Най-добре е, нашият верен приятел да знае своето място в колата, да го заема доброволно и да не пречи на шофьора да управлява автомобила.

При животни до 10 кг се препоръчва поставянето им в транспортен контейнер, който се монтира на задната седалка на автомобила по посока на движението. Ако контейнерът е по-малък и не се допира до гърба на предната седалка, препоръчително е да се постави и предпазния колан. Това е и най-безопасното място за тях при неприятна ситуация на пътя рязко спиране, завиване , попадане в дупка или промяна на метеорологичните условия (дъжд /градушка). Дори при евентуален удар това е мястото в автомобила, където ще бъдат най-защитени.

Как да пътуват големи кучета в багажника на колатаЗа по-едрите породи кучета в специализираните магазини за домашни любимци, се предлагат и предпазни колани. Те представляват нагръдник, който обхваща гърдите на кучето, така че да не причинява дискомфорт, и къс повод с накрайник за вкарване в жака на оригиналния колан. По този начин се ограничава значително свободното движение на кучето в купето на автомобила.

Ако кучето е по-голямо, добър вариант е да вземете комби под наем. Така ще можете да поставите транспортен контейнер с по-голям размер и в багажника на колата.

В такъв случай, обаче, е важно да отворите корите и по този начин багажникът да стане част от купето - дишате един и същ въздух и температурата е еднаква за вас и за вашето куче.

Надяваме се да сме били полезни. Очаквайте още по темата за домашните любимци и пътуването с кола във следващите материали в блога.

Ако търсите рентакар компания в София, която не ограничава превозването на домашни любимци във взетия под наем автомобил, изберете кола под наем от нашия автопарк.