Солена вода вместо гориво - Quantino по улиците през 2017

Компактния градски автомобил - Quantino представен на автомобилното шоу в Женева през 2015 година, получи разрешение за движение по европейските пътища. Електромобила е задвижван от два 159-литрови резервоара пълни с различна електролитна течност - едната с положителен, другата с отрицателен заряд. Взаимодействието между двете течности създава електрически заряд. Мотора генерира 136 конски сили, с които возилото достига до 200 км/ч и ускорява за 5 секунди до 100 км/ч. Горивото се нарича bi-Ion и представлява йонна течност - обикновена солена вода. За създаването на съоръжението е използвана стара разработка на НАСА за поточна батерия, изоставена заради не достатъчно добри резултати. След намесата на главният инженер на компанията NanoFlowCell AG - Нунцио Ла Векия, ефективността е повишена и става конкурентноспособна на литиево-йонните разработки.

Как да опазим природата, като използваме екологично гориво за Rent a car автомобили

Четириместният автомобил е със изключително модерен и авангарден дизайн. Дълъг 3,910 м, широк е 1,930 м и висок 1,355 метра. Теглото му възлиза на скромните 1420 кг. Той е в състояние да покрие 1100 километра с едно зареждане. Горивото е абсолютно безвредно и екологично. То се изпарява под формата на “воден прах“. Течността на практика е неизчерпаема и може да се произведе навсякъде по Земята.

Зареждането с горивото по нищо не се различава от зареждането с газ, метан, бензин или дизел. Единственото неудобство все още е, че няма изградени колонки за „солена вода“ по бензиностанцииите. А докато не започне серийното производство на автомобили от този тип, няма и как да се случи. Нунцио Ла Векия недвусмислено заяви, че NanoFlowCell не се занимава с производството на коли, а с разработки на такива. Преговори се водят с автомобилопроизводител за продажбата на концепцията.

Ние от Rent a car Sofia, с радост следим новостите от авто света и ги споделяме с вас!