Моля, помогнете! Возят ме в колата!

Едно от основните оплаквания на стопаните на домашни любимци е повръщането в автомобила. Дали е собствен автомобил, дали е взета кола под наем/rent a car или на някой роднина, проблема е доста неприятен. Най-често се среща при младите и подрастващи кучета. Може да се каже, че това е нормален физиологичен процес, но за съжаление неприятен.

Как да пътувате с куче в колатаЗа да предотвратим или поне да намалим повръщането по време на пътуване с кола трябва да спазваме някои основни правила.

Първо, не хранете кучето поне 12 часа преди планираното пътуване с автомобил. Направете кратка разходка преди влизането в колата за да се убедите, че е облекчило естествените си нужди.

Второ, карайте по плавно от обикновенно, намаляйте и увеличавайте скоростта на движение по-бавно и влизайте в завои още по-плавно. Рязкото спиране и тръгване са едни от основните дразнители.

Поддържайте по-ниска температурата на въздуха в купето на автомобила.

Ако гореизброените превантивни мерки не дават задоволителен резултат, можете да добавите към тях и сироп против повръщане. В хуманните аптеки ще откриете голямо разнообразие от продукти за пеленачета, които са подходящи и за кучета. Консултирайте се с фармацефта за дозировката. И винаги дръжте мокри кърпички и салфетки на удобно място.

Къде седи кучето в автомобилаДруго често срещано оплакване е стреса. Някои любимци треперят, други скимтят, трети се опитват да се скрят, а при други се наблюдава засилено слюнкоотделяне. За тези състояния се препоръчва използването на успокоителни продукти. За радост вече съществуват много съвременни препарати на билкова основа, които са напълно безвредни за кучето и достатъчно ефективни. Повечето дори не се приемат през устата, а са с външно приложение. Използват се също и при други стресови за кучето ситуации, каквито са изстрелването на фойерверки, посещението при ветеринар, а понякога и силните бури.

Ако ще пътувате и нямате кола, не се колебайте да ползвате услугите на нашата рент а кар компания в София. Ние ще ви помогнем дори за домашните ви любимци!