Коли, лапи и обувки – какво е общото между тях?

Как да предпазим колата през зимата от луга и солЛугата и солта съсипват колите, обувките и лапите на четириногите ни любимци. Предлагаме ви няколко съвета, как да ги предпазим през снежния период, в който веществата са в изобилие по пътищата и тротоарите.

Минавайте през автомивката по–често, дори и автомобилът ви да не е достатъчно мръсен. По–добре е всяка седмица да измивате колата, от колкото лугата и солта да разядат ламарините и гумените уплътнения. Ако не ви се чакат опашки или просто нямате излишно време, достатъчно е да облеете возилото с вода. Най–бързо става на автомивките на самообслужване, където срещу левче получавате водоструйка за няколко минути. Опасността да се понамокрите в студа, разбира се съществува, за това автоматичните автомивки се оказват по–практични. Там за 5 мин колата излиза не само освежена, а добре почистена и подсушена.

Обувките също страдат. За да ги запазите в добро състояние по–дълго, почиствайте ги след всяко събуване. Малко мазнина се отразява чудесно на тези от естествена кожа.

Защита на автомибилите под наем и на домашните любимци през зиматаНай–уязвими са кучешките лапи. Лугата, солта и химикалите използвани при по–ниски температури причиняват рани по възглавничките. Ако кучето ви има обувки, сега е момента да ги носи. Ако няма или не са му удобни използвайте предпазващ вазелин преди всяка разходка. В зоомагазините ще намерите широка гама от загряващи и предпазващи лапите мазила. Подстригването на козината от долната страна на лапите е също много важно през снежния период, за да не задържат ледени топчици и влага.

Зимата винаги е по–приятна, когато сме подготвени за нея! Rent a car Sofia пожелава на всички свои клиенти с много настроение да достигнат до желаната дестинация с нашите автомобили!