Дизел вместо бензин или бензин вместо дизел

Какво гориво да зареждаме по бензиностанциите с коли под наемМного е важно да сте концентрирани на бензиностанцията, докато зареждате автомобила си с гориво. Грешки стават често, а последствията не са никак приятни. Не е нужно да си наливате сами, но е добре да изчакате няколко секунди повече, за да се уверите, че служителя ви е чул и разбрал точно, какво да сипе в резервоара и е приготвил правилния маркуч. Другия вариант е да запазите и прочетете касовата бележка преди да се качите в колата и да потеглите. Дори и да е станала грешка, ако не запалите автомобила, тя е напълно поправима. Нужно е само да източите съдържанието на резервоара и да налеете нужното гориво. Хубавото е, че всички големи вериги бензиностанции имат застраховка за подобни ситуация в случай, че грешката е допусната от техен служител. Ако обаче сте решили да се самообслужите и сте сипали неправилната течност, сметката си е за вас. Елементарната аритметика показва, че 4 стотака не ви мърдат. Два резервоара средно по 120 лева, репатрак 50 лв, ако е в града, източване и промивка от 80 до 100 лв.

Как да не сгрешим горивото за автомобилитеЛошото става, ако не забележите грешката навреме или иначе казано запалите колата и потеглите. В първите 3-4 километра видими проблеми няма, но след петия автомобила рязко сменя поведението си - започва да излиза бял пушек и двигателя да се форсира. В такъв случай спрете незабавно и повикайте пътна помощ. От там нататък процедурата е почти същата. Ако в сервиза установят, че сериозни щети не са нанесени по двигателя, може да се разминете само със смяна на горивен филтър. Ако обаче сте изминали повечко километри ... картинката се променя.

От автосервизите твърдят, че по неблагоприятния вариант е да сложите дизел на бензинов двигател. Обратното нанасяло по-малки щети. Статистиката показва, че в подобна ситуация изпадат средно по 150 британеца на ден.

Затова, без значение дали карате кола под наем или личния си автомобил бъдете внимателни какво наливате в автомобила си.