Течни вериги хит за сезона

Какви вериги за сняг да използвамеВсе по-често шофьорите на автомобили предпочитат „течни вериги за гуми“ вместо класическите метални. Представляват флакон с течност, с която се напръскват гумите на колата. Предимствата са много. „Поставянето“ става за секунди, не е необходимо сваляне, поставен правилно на чисти гуми материала се самозакрепва и остава за 25-30 км пробег по снежни и заледени повърхности. В сместа има суров разреден каучук, който полепва по гумите и осигурява добро сцепление с пътната настилка, а в момента в който снежния или заледен участък свърши и излезете на сух асфалт материала се саморазрушава и изчезва. Течните вериги за гуми са хит и сред фирмите предлагащи коли под наем. Вместо за всеки отделен рента кар автомобил да се закупуват съответния вид и размер вериги, един флакон в багажника гарантира спокойствие на пътя. Цените варират от 10 до 30 лева и се намира лесно в почти всички бензиностанции. Една опаковка от продукта се използва многократно.

Как да поставим вериг за сняг на гумите на автомобилитеЗа водачите, които все пак предпочитат да облекат гумите на возилата си, отличен вариант се оказват текстилните вериги. Навлезли преди няколко години по българския пазар събират все повече съмишленици. Познати също като „чорапки“ за коли, заради начина на поставяте. В интернет пространството можете да откриете огромно изобилие от видове, които варират между 20 и 60 лв. Намират се и по скъпи предложения, спрямо качеството на изработката и използваните материали.

И при тях предимствата са много. Лесното поставяне, възможността да се кара с по-висока скорост 60-80 км/ч, включително по снежни, заледени и сухи настилки, ги поставят на предно място при избора на водачите. Много от тях поставят още едно предимство на челна позиция, а именно това, че колата не се тресе по време на движение и не разбива ходовата част.

Избора за вида вериги е личен и спрямо мнението и опита на всеки шофьор. Ние от София карс 06 уважаваме решението на нашите клиенти и предлагаме възможност сами да преценят какви да използват при нужда.