Вместо картички – фишове или къде са стационарните камери в София и как да разберем, къде се крият катаджиите.

стационарните радари заснемат всички коли под наемСпазвайте правилата за движение по пътищата, без значение дали сте с кола под наем или със собствения си автомобил, за да не получите вместо картичка - електронен фиш за налагане на глоба за нарушение, установено с автоматизирано техническо средство (радар). За никого не е тайна, че стационарните камери на КАТ ловят и най-леките отклонения от допустимата максимална скорост. Фишовете пристигат по пощата с куриер след около две седмици от установеното нарушение. При невъзможност за лично предаване, документите отиват при кварталния полицай, който опитва да се свърже с вас. Ако опитите му се окажат неуспешни, глобата се изпраща в НАП и се зачислява на собственика на автомобила. От друга страна ако я получите редовно и заплатите глобата в двуседмичен срок ползвате 30 % намаление.

Шофирайте внимателно с автомобил под наем! Пазете пешеходците и другите водачи!В София стационарните камери са три. Можете да ги видите на бул."Цариградско шосе"; Орлов мост преди спирката на МГТ, Околовръстен път в района на бензиностанция „ШЕЛ” и на бул.”П.Яворов” в района на плувен комплекс „Мария Луиза”. Всички са поставени на места, където голяма част от шофьорите обичат да настъпват педала повечко.

мобилните групи не глобяват всички шофьори на автомобилите под наемПо-изненадващи се оказват мобилните патрули, които спират водачите само при сериозни пътни нарушения, но не и за леко превишена скорост. Вторите само си ги снимат, без да ги бавят допълнително. Според мнозинството, катаджиите никнат като гъби и се крият, но всъщност си имат точно определени места и часове в които са на пост. Около 65 патрулки регулират пътното движение в София и дебнат за нарушители. Графика им се обновява всяка седмица и е напълно достъпен. Можете да го следите във официалния сайт на КАТ.

Ако направте нарушение докато управлявате автомобил под наем, глобата няма да ви се размине. Клиентите биват поканени да си платят сумата по електронния фиш и при отказ, агенциите за отдаване на коли под наем предоставят данните ви посочени в договора на контролните органи.

Ние от София карс 06 ви пожелаваме безопасно, леко и безаварийно пътуване с нашите автомобили.

Още по темата ограничения на скоростта в Европа.