Повече етика на пътя, по–малко произшествия!

Не е толкова страшно да пуснете пред себе си колегата, който се опитва да се включи в движението. Опитайте и се убедете сами. Боли - не боли, все по-рядко попадаме на шофьори, които са добронамерени и биха отстъпили предимството си на друг. Далеч съм от мисълта да набиете рязко спирачки в момента, в който видите, че някой се е подал от малка уличка и възнамерява да се включи в движението, напротив това би създало вероятноста за настъпване на ПТП. Спокойни в колата под наемНо обикновенно картинката е следната: виждаме, че напред е пълно с коли, чакащи на светофара и няма как да прелетим над тях, въпреки това се натискаме на сантиметър от бронята на автомобила отпред, само и само тия от малките улички да не могат да минат пред нас. Точно това е причината за задръстването. А всички знаем колко изнервящо е чакането.

Често в резултат на дълго чакане, след като излезнем от задръстения участък увеличаваме скоростта в опит да компенсираме изгубеното време. Това в комбинация с минаването на червено, често пъти се оказва пагубно за живота на водача, спътниците му и останалите участници в движението.

Какво можем да правим в автомобил под наемНе е тайна за никого, че обходните маршрути често са по-малко натоварени. Тук помощ оказват и съвременните технологии на GPS-ите, които дават информация за различните пътища, които могат да ни отведат до целта. Нашите коли под наем разполагат със системи даващи информация за натоварените точки и предвиждат времето за достигане на желаното от вас място. Въпреки това ако тръгнете 10 мин по-рано от необходимото, можете да си спестите много главоболия.