Кит за гума вместо резервна

Какво да правим когато спукаме гумата с автомобил под наемХит сред автомобилите с газови уредби, както и сред собственичките на возила от нежния пол, се оказва кит спрей вместо резервна гума. Все по-често заместителя е предпочитан заради компактните си размери и елементарният начин на употреба. Представлява флакон с течност, която се изсипва през вентила на гумата без да се демонтира или  спрей под налягане. След това се напомпва с помощта на компресор (който е част от аварийния комплект) и така спокойно можете да стигнете до най-близкия автосервиз. Производителя гарантира пробег от 100 километра при правилна употреба и спазване на инструкцията за скорост.

Наемайки кола под наем е добре да проверите за наличието и на останалите задължителни атрибути. Нужните документи са талона на автомобила, сключена застраховка „Гражданска отговорност“ и технически преглед. Проверете и за винетка, защото без нея нямате право да използвате междуградските пътища. В багажника трябва да има аптечка, светлоотразителен триъгълник и жилетка, както и пожарогасител.

Как се сменя  спукана гума на кола под наемСпазването на правилата за движение по пътищата и добрата поддръжка на автомобила са най-важните предпоставки за безаварийно пътуване. Следете състоянието на возилото си редовно и взимайте коли под наем само от лицензирани фирми, които упражняват постоянен контрол и преглеждат автомобилите след всеки клиент. Ние от Rent A Car Sofia се грижим за автомобилите!