Колко вида камери дебнат нарушителите и къде се намират?

опел астра - кола под наемПрез последните години по пътищата на страната бяха монтирани най-различни камери. Някои за наблюдение на автомобилите, други за контрол, стационарни и мобилни. Със различни форми и различна дейност, но с една цел - войната по пътищата да се намали.

Не така обаче бе разбрана акцията. Сайтове от рода на „антирадар“ започнаха да никнат като гъби, мобилни приложения за телефони предупреждаващи водачите за „опасност“ и призоваващи ги за момент да намалят скоростта на колата, за да не станат част от фотогалерията на КАТ. Многократно бяха приемани и отхвърляни промени в закона, сменяно бе предназначението и местоположението на устройствата.

Красиви жени наемат автомобили под наемОсновно можем да различим 3 вида камери. Първите са стационарните - те засичат само скоростта на колата и ако е превишена, водачите получават санкция. Вторите са мобилните - те са инсталирани в патрулните полицейски автомобили и имат същото предназначение. Третите са най-многобройни. Така наречените камерите за контрол на трафика по пътищата дебнат на всеки километър. От пътната агенция обясняват необходимостта от поставянето им със сериозни доводи. Благодарение на градските камери контролирането на движението е възможно. Те дават пълна картина над случващото се по централните градски улици и възможност за реакция. Следят за груби нарушения и преминаване на червен светофар. Трафик камерите извън населените места доставят информация за броя и вида на автомобилите пременали през наблюдаваните отсечки. А по този начин се определя нуждата от изготвянето на инвестиционни проекти по пътната мрежа. Програмaта е финансирана по европейски фондове. Първоначално изградени с тази задача, вече имат нова. Да засичат средната скорост на превозните средства и ако е над максималната допустима следва санкциониране. Така за да избегнат глоба, водачите ще трябва да спазват ограниченията през цялото време, а не само за момент да намалят скоростта докато са в обхвата на камерата. На повечето камери толеранса към шофьорите е 10 км/ч.

Дали ще ви снимат и глобят или ще успеете да минете между капките всъщност не е най-важното. Важното е да стигнете живи и здрави до желаното място. Затова ние от Агенция за отдаване на коли под наем - Rent a car Sofia приканваме всички наши клиенти да шофират внимателно и съобразно с пътната обстановка.