Volkswagen Group бутна Toyota от първото място по продажби на автомобили за 2016 година

Volkswagen Group регистрира най-много продажби на нови автомобили в света за 2016 година. По този начин отне първото място от Toyota, която оглавяваше класацията в продължение на 4 години от 2012 г. На японците не им достигнаха 200 хил., за да задържат позицията. Немският концерн отчете 10,3 мил. продажби за периода. Но нека не забравяме, че в това число влизат не само Volkswagen, а и Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Porsche и др.

Най-продаваната кола, като марка остава Toyota с над 7,2 мил. автомобила, по данни на компанията Jato. На второ място се подреждат возилата с марка VW с 6.1 млн. Трети са Ford. Те са реализирали 5,8 млн. продажби. За това пък Американският концерн държи първото място за най-продаван модел за годината. С Ford F-Series са се сдобили почти 1 мил. души.

В България през изминалата година най-предпочитаните марки за нови автомобили са Dacia и Renault. Най-продаваното возило е Dacia Dokker, а титуляра при леките автомобили е Skoda Octavia. Третото място заема Nissan Qashqai, а Renault продава моделите Clio и Captur. В десятката са също Тоуоtа, Fоrd, Vоlkѕwаgеn, Реugеоt, Nіѕѕаn, Ореl и Kia. Бългapcĸият aвтoмoбилeн пaзap бележи pъcт oт 7,2% спрямо 2015 гoдинa.

Продадени в света автомобили по марки за 2016г.

Автомобили под наем от София карс 06 Еоод

Продадени автомобили по модел в света за 2016г.:

Марки коли под наем

Продадени в България автомобили по марки за 2016г:

Най-търсените рент а кар автомобили в България