Течността за чистачки в колите може да убива

Едно от важните неща, които трябва да проверите когато взимате кола под наем е състава на течността за чистачки. Колкото и несъществено да звучи, неподходящия препарат може да се окаже фатален. Има ли в състава си отровния и токсичен елемент метанол (заместван често в надписите с "метилов алкохол" ) вместо безвредния етанол, веднага изискайте смяна на течността. Опасният токсин се среща най-често в зимните препарати за чистачки. Използва се за да предпази разтвора от замръзване.

Течност за чистачкиВдишването на метанол може да причини необратими поражения върху лигавицата на носоглътката, възпаления , главоболие, гадене, световъртеж . При контакт с кожата метанолът причинява екземи, зачервявания и лющене. При поглъщане на повече от 15 мл метанол са възможни трайни увреждания на централната нервна система , кома и смърт.

Течността за чистачките може да убиваНе е за вярване , че тази отрова се предлага свободно в магазинната мрежа. Налична е в веригите бензиностанции и хипермаркетите. Можете да я намерите навсякъде, където продават течност за чистачки. Често можете да я познаете и по цената, доста е по-ниска от тази на препаратите с етанол (етилов алкохол).

В нашата компания за отдаване на автомобили под наем ценим здравето на нашите клиенти и използваме само проверени марки течност за чистачки. Това се отнася и за всички други консумативи използвани за нашите коли под наем.