Ако сте чели нашата статия “Безплатна застраховка кражба, щета и пълно покритие на всеки автомобил в Rent a Car Sofia”, то вече сте запознати с това какви допълнителни такси начисляват някои рент а кар компании на клиентите си и как те значително могат да увеличат първоначално обявената примамлива цена.
Не винаги обаче застраховка при щета или кражба на наетия автомобил, ще покрие възстановяването му. Има няколко важни правила, които задължително трябва да спазвате, в случай, че искате да сте спокойни, че няма да ви се наложи последствие да заплащате сериозни суми за повреденото или откраднато превозно средство.
Ще започнем с един полезен съвет, който ще ви спести много пари, главоболия и време, ако автомобилът ви бъде откраднат. Съвет, който ще ви е от помощ не само когато взимате автомобил под наем от Rent a Car Sofia, а и когато ползвате или притежавате какъвто и да е друг застрахован автомобил. Винаги когато излизате от автомобила, взимайте със себе си, не само ключовете, а също така и регистрационния му талон. При евентуална кражба, ако не предоставите талона и/или ключовете от автомобила на компанията която ви го е преотстъпила, застрахователното покритие няма да обезщети кражбата. С други думи, ако сте собственик на превозното средство, няма да получите никакво застрахователно обезщетение от застрахователната компания, към която сте сключили свята застраховка “Каско”. Ако пък автомобилът е под наем, компанията която ви го е отдала за ползване, няма да получи пари от застрахователя и респективно ще следва да ги получи от вас, като лице, което е ползвало автомобила и не е спазило задълженията си за употребата му.
При кражба на МПС, застрахователят изисква някои определени неща, като най-важните от тях са - голям и малък талон на автомобила (като големият при автомобилите под наем стои при фирмата, която ви ги е отдала); всички описани при сключването на застраховката ключове (обикновено са между два и четири броя), като при вас, като лице наело автомобила е един от тях и той задължително трябва да бъде наличен.
Вторият важен съвет който ще ви дадем, се отнася не само за застраховката на наетия от вас автомобил, но и като цяло за шофирането на каквото и да е превозно средство. Не употребявайте алкохол, наркотични и силно упойващи вещества преди и по време на шофиране. Ако участвате в ПТП, което дори да не е по ваша вина, при наличие на повече от 0.5 промила алкохол в кръвта ви, вие се считате за виновен и не само ще носите наказателна отговорност пред органите на реда, но и застраховката “Каско” няма да покрие щетите по управлявания от вас автомобил. Също така задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, няма да покрие щетите по другите автомобили, участници в пътнотранспортното произшествие. Да не говорим за случаите, когато в произшествието има пострадали или още по-зле, загинали хора. Сами преценете, дали си заслужава, с цената на няколко питиета да си докарате толкова сериозни проблеми и финансови загуби.
Има и други важи правила, които трябва да спазвате, ако искате вашите застраховки срещу кражба и щета на наетия от Rent a Car Sofia автомобил да бъдат активни. Всички тях можете да откриете в специалния раздел “Условия” в сайта ни. В него сме ги описали подробно, без уловки, скрити неща и малки шрифтове. Политиката на нашата компания е да ви предоставим услуга от която да останете толкова доволни, че при следващото си наемане на автомобил да се върнете при нас. Ние смятаме, че всеки доволен клиент ще доведе двама нови, а всеки който не е останал доволен, ще разубеди десет потенциални. По тази причина сме максимално честни в това, което правим и се стараем да ви даваме в замяна на парите ви, колкото се може повече. Прочетете нашата статия “3 допълнителни такси, които ще спестите ако наемете кола под наем от Rent a Car Sofia” и ще разберете какви други услуги ви предоставяме, без да искаме допълнително заплащане за тях.