Кой модел кола под наем е най-подходящ за целите ви

Едно от големите предимства на автомобилите под наем е, че те ви позволяват да имате много по-големи възможности за избор на превозно средство спрямо моментните ви нужди. Какво имаме предвид ли?  

 

Купувайки си автомобил, вие трябва да се спрете на модел, който да бъде универсално подходящ, за да покрие потребностите ви. Той трябва да е достатъчно вместителен, за да може да побира багаж за по-дълги пътувания, но да не е прекалено голям, за да можете лесно да му намирате място за паркиране. Да е достатъчно представителен, но да не е много позьорски. Да е достатъчно мощен, за да има динамика при шофиране извън града, но в същото време да е икономичен и ако може данъците му да не са много високи. Да е с икономичен дизелов двигател, но ако може да е като бензиновите, които нямат проблеми с паленето при минусови температури.  Не ви ли се струва, че описахме автомобил, който не съществува? Да, точно така – ако искате всичките тези неща накуп, то трябва да си вземете минимум два отделни автомобила. Което означава двойно повече разходи, двойно повече нерви и грижи.

 

И тук идва голямото предимство на автомобилите под наем. Те ви позволяват да притежавате точно този автомобил, който отговаря на нуждите ви в момента. Да погледнем няколко различни варианта за автомобили, подходящи за конкретни цели. Тези модели са само част от асортимента на Rent a Car Sofia, който постоянно се обновява, в зависимост от ангажираността на даден автомобил. Пълният асортимент от налични автомобили към този момент, можете да видите в секцията Цени (Калкулирай ТУК). В нея ще откриете и подробна разбивка с цените на наличните автомобили за определени периоди от време и за различна продължителност на наемане.

 

Ако имате нужда от компактен градски автомобил, който комфортно да побира четирима възрастни или двама с повече багаж, то най-удачният автомобил на Rent a Car Sofia за вас е Fiat Grande Punto(Избери ТУК). Към настоящият момент този модел е и с една от най-ниските цени сред тези на предлаганите в портфолиото на компанията автомобили. Тя започва от €9 на ден. Fiat Grande Punto определено е подходящ за хора, които търсят максимално ниска цена на пътуването си, защото разходът му на гориво започва от 4 литра на 100км. 

 

Ако имате нужда от представителен автомобил, който е изключително комфортен за по-продължителни извънградски пътувания, то най-подходящият модел за вас е Peugeot 407(Избери Тук). Той има много удобни седалки, както на предните, така и на задните места. Вози меко, достатъчно динамичен е и в същото време е изненадващо икономичен, благодарение на фирмената HDI технология. Двулитровият турбодизелов двигател, в комбинация с 6-степенна ръчна скоростна кутия, дава извънградски разход от само 5 литра на 100 км. Освен това Peugeot 407 е един от най-сигурните автомобили, които можете да изберете. В престижният тест на Euro NCAP, той има 5 от 5 звезди сигурност на пътниците в автомобила.

 

Ако ви е нужен автомобил, с който да пренесете огромно количество багаж, то най-добрият вариант за нуждите ви е комбито. Rent a Car Sofia ви дава избор между няколко възможности,  в зависимост от предпочитанията ви за конкретна марка, модел, цвят или цена. Като се започне от бюджетният вариант Ford Focus(Избери ТУК), чиято цена започва от едва €11 на ден, премине се през Opel Astra H(Избери ТУК) и се стигне до луксозният Mazda 6 Wagon(Избери ТУК).


Друг вариант е този, в който имате нужда от просторен семеен автомобил, в който могат комфортно да пътуват два възрастни с две деца, от които едното по-малко, респективно с количка и подобаващо количество багаж. Решението е да се спрете на мини ван, като например Ford C-Max(Избери ТУК) , който е с осезаемо по-висок таван, в сравнение с повечето стандартни леки автомобили. Това позволява не само по-комфортно пътуване на всичките до 5 пътника в купето, но и много повече място в багажника. Той е направо огромен – от 510 литра в стандартно положение, до 1633 литра при спуснати задни седалки.