3 допълнителни такси, които ще спестите ако наемете кола под наем от Rent a Car Sofia


 
Ако влезнете в раздела с цени на предлаганите в Rent a Car Sofia автомобили под наем, ще забележите, че в описанието на всеки от тях, на първа позиция сме акцентирали “Без скрити такси” и това не е рекламен трик. Предполагате, че всички са честни като нас, но ако разгледате обстойно допълнителните условия и написаното с малък шрифт под тях в другите компании за автомобили под наем, ще разберете, че в повечето от тях всъщност имат доста скрити такси, които значително увеличават крайната сметка, която трябва да заплатите за наетия от вас автомобил.
В тази статия ще ви покажем трите най-често срещани скрити такси, които голяма част от рент а кар компаниите начисляват и на които задължително трябва да обърнете внимание, когато избирате бъдещият си автомобил под наем. Като още тук ще отбележим, че тези три услуги са включени като част от пакета на Rent a Car Sofia и са напълно безплатни за вас като наши клиенти. Тези услуги са част от нашето професионално обслужване, а не са определени като  “допълнителни екстри”, които ще ви се начислят към крайната сметка.
Ще започнем с така наречената Такса “Outside Working Hours”. която се начислява при взимане и връщане на автомобил в извънработно време. Обикновено в България тя е около €20. Почти сигурно е, че тази допълнителна такса ще ви бъде начислена, защото официалното работно време на повечето компании за автомобили под наем е от 9 до 19ч. А както знаем почти всички полети нискотарифните авиокомпании, а и не само са или преди, или след този времеви диапазон. Добрата новина е, че в Rent a Car Sofia не ви очаква такава скрита такса, която ще увеличи финалната ви сметка. Компанията работи с ясно регламентирани правила и без малки едва забележими шрифтове в скрито подменю на сайта. Тук можете да се запознаете с общите условия за наемане на автомобил под наем от Rent a Car Sofia.  (виж ТУК)
От тях става ясно, че при нас младите шофьори не трябва да плащат повече от по-възрастните. Нашето условие е единствено да имате навършени 22 години и шофьорският ви стаж да е минимум 2 години. Ако се запознаете с допълнителните условия за ползване на другите рент а кар компании, ще разберете, че при повечето от тях се заплаща така наречената такса „Млад шофьор“, която не само прибавя средно между €5 и €7 на ден към сметката, но и удвоява депозита ви. Между другото, като стана дума за депозити, в Rent a Car Sofia депозитът за повече предлагани автомобили е €100, а при другите компании отдаващи автомобили под наем, депозитът е средно с 50% по-висок.
Често когато наемате автомобил, вие пътувате с половинката си, друг роднина или приятел, който също има шофьорска книжка. Много по-удобно е при дълго пътуване, като да речем от София до Варна, да се разменяте в шофирането, вместо да спирате за дълги почивки. Повечето други компании, отдаващи автомобили под наем ще ви начислят допълнителна такса “Втори шофьор”, която обикновено е около €2 на ден. Rent a Car Sofia няма да ви иска пари и за това. Вие имате право на до двама допълнителни шофьори, напълно безплатно.
Ние също така няма да ви ограничим и в километрите, които можете да изминете за периода на наемане на автомобила. Ако имате желание и физическа възможност за това, можете да карате 24/7, като за това няма да доплащате допълнителни такси. При другите компании за автомобили под наем ограничението на пробега е средно около 400км на ден. За по-дълъг период от време, ограничението става още по-сериозно. За 10 дни, то е до 2500км. За всеки километър над този лимит, ще трябва да заплащате между €0.10 и €0.40, почти колкото е цената на такситата в България, с тази разлика, че няма да имате шофьор и ще трябва сами да си зареждате гориво. Ние от Rent a Car Sofia няма да ви ограничим в това отношение и няма да ви начислим допълнителна такса за всеки изминат километър. Каквато е обявената цена в раздела ни с автомобили, това имате да плащате и в края на наемния период.
Да теглим чертата и да пресметнем, колкото пари няма да загубите, ако наемете автомобил от Rent a Car Sofia. Да речем, че група от трима състуденти на по 22 години, които учат в Германия и ще идват в България за 10 дневен трип. Резервирали сте (виж ТУК)  Fiat Grande Punto, което ще ви излезне €10 на ден или иначе казано €100 за цялата ви екскурзия. Ако се спрете на автомобил под наем от Rent a Car Sofia, то това ще бъде цялата сума, която ще трябва да заплатите в края на почивката си. Ако обаче изберете услугите на друга компания, то на първо място ще е почти невъзможно да намерите такъв автомобил с климатик на толкова ниска цена. Но да приемем, че сте намерили. Искате да се редувате в шофирането си, кацате 4ч. сутринта, а обратният ви полет е в 23ч. вечерта. Какво излиза. Имате всеки ден по €4 за допълнителни шофьори. Общо €40 за 10 дни. Третират ви като млади шофьори, следователно имате осреднено по €6 на ден всеки или общо €18 за трима ви дневно, а общо цели €180. Добавяме общо €40 такса за връщане на автомобила в извънработно време и какво излиза? Наемът за автомобила ви за 10 дни е €100, а допълнителните скрити такси €260. Финалната сума, която дължите €360 и то ако се впишете в ограниченията за изминати километри. Как ви звучи €360 спрямо €100, ако сте наели същия автомобил, но от Rent a Car Sofia. Сами можете да прецените, кой вариант е по-изгоден.